МД ЕЛЕКТРОНИК

МД ЕЛЕКТРОНИК със седалище Валдкрайбург, Германия е международен доставчик за автомобилната промишленост. Компанията, основана през 1974, е един от водещите производители на решения за комуникационни данни и снабдява добре познати производители на автомобили по целия свят. Продуктите на МД са интегрирани в повече от 200 съществуващи модела автомобили на повече от 40 производители, като например Volkswagen, Audi, Skoda, BMW и Jaguar Land Rover.

Портфолиото на МД ЕЛЕКТРОНИК включва разработването и производството на иновативни кабели за пренос на данни и електронни компоненти. Тo включва коаксиални, многожични и електронни кабели, електронни модули и сензори за свързани с безопасността компоненти, приложения за свързване и информационно-развлекателни системи в рамките на цялата кола.

Фирмената мрежа на компанията се състои от предприятия в Хотешов (Чехия), Пекин (Китай) и Леон (Мексико). Понастоящем МД има приблизително 5 000 служители по целия свят.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

MD ЕЛЕКТРОНИК във Враца

МД ще създаде нов завод във Враца, България. В бъдеще тук ще се произвеждат кабели за пренос на данни и електронни компоненти за множество големи фирми от сферата на автомобилостроенето.

Изграждането на фабриката вече започна, на производствена и логистична площ от 10 000 квадратни метра, и ще бъде завършено в края на 2019 г. Производството се очаква да започне през 2020 г. и ще създаде много нови работни места.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Кариера в MD ЕЛЕКТРОНИК България

До края на 2020 г. ще създадем 300 работни места в новата ни производствена база в България.

За да подкрепим екипа на МД във Враца, в момента търсим спешно следните позиции

В допълнение към вълнуващите предизвикателства, свързани с автомобилната индустрия и конкурентната заплата,  ние ще предложим различни социални придобивки, като например столова в предприятието, ваучери за храна и безплатен транспорт до работа.

Ако се интересувате от присъединяване към МД, очакваме Вашата молба на MDcareer@md-elektronik.de.

Каква е мисията на МД Електроник?

Мисията на нашата компания определя нашето поведение и фокусът на нашите действия. За всички наши служители в Европа, Азия и Северна Америка

 •  МД е средно голяма компания. Гордеем се със своите регионални корени и сме отдадени на глобалното ни присъствие в автомобилната индустрия.
 •  Фокусът на МД е винаги върху Вас като наш клиент. Ние измерваме своя успех с Вашето удовлетворение.
 • МД доставя висококачествени продукти на добре познати автомобилни производители. Ние задаваме нови стандарти по отношение на професионализма, иновациите и качеството.
 • МД се стреми към водеща  позиция на пазара. Запознати сме с отговорността, свързана с тази ни цел и следователно вярваме в прозрачността, почтеността, етиката и справедливостта.
 •  МД счита мотивираните служители за ключов фактор за успех. Ние сме отдадени на тяхното здраве, безопасност и удовлетвореност, и подкрепяме тяхното кариерно развитие.
 • МД акцентира върху отговорността и дългосрочните стратегии. Ето защо сме ангажирани да създадем стабилна и дълготрайна основа за нашата компания.

Продукти на МД

Комплектите коаксиален кабел на МД добиват все по-голям брой приложения в системите за пренос на данни в превозните средства. Честотните ленти при честотите на предаване варират от приблизително 50 MHz до 20 GHz.

От 2007 г. Многожичният кабел на МД се използва за цифрово предаване на данни. Честотните ленти при честотите на предаване варират от приблизително 1 Gbit/s до 6 Gbit/s.

Интерфейсът на МД позволява осъществяването на връзка между превозното средство и крайни външни устройства. Нашето портфолио от електронни компоненти включва кабели и модули за AUX, USB, SD, SIM, а така също безжични протоколи и специфични за смартфон комуникационни връзки.

Като компонент от зоната на автомобила, свързана с безпоасността, сензорите на МД отговарят на най-високите изисквания при всякакви метрологични условия, например температури от -40 ° до + 130 ° С; на високо механично натоварване при вибрация или усукване; на използване в открити и замърсени пространства и са в съответствие с изискванията за най-висок клас на водонепроницаемост – IPX9K.

Историята на МД

 • През април 1974 г. Готфрид Meркс основава МД в Бухбах ( Горна Бавария), село с население от 2000 жители. Стартирайки своята дейност като фабрика за производство предимно на усилватели за музикалната индустрия с численост от едва 20 човека, МД скоро се доказва като компания с проницателен и находчив начин на мислене и действие. 
 • През 1980 г. компанията се премества, поради нарастващия брой поръчки, в промишлената зона на Валдкрайбург (Бавария), настоящата централа на MD ELEKTRONIK GmbH.
 • През 1989 г. МД има вече над 800 служители.
 • През 1993 г. МД се разширява за първи път и основава MD ELMONT spol. s r.o. в Хотешов (Чешка република). През същата година започва и производство на територията на Чешка република.
 • Ключов момент в историята на MD ELEKTRONIK GmbH е достигнат през 1994 г. при навлизането в автомобилната индустрия. Първата поръчка се състои от производство на кабели за автомобилни телефони.
 • За да се гарантират високите изисквания за качество, в централата през 2000 г. е създадена лаборатория за тестване.
 • За да навлезе на азиатския пазар, МД основава MD ( Bejging) Elektronik Co., Ltd. през 2005 г. С тази си стъпка осигурява място за продажба и производство на своите продукти в Пекин, Китай. В същото време, автомобилният доставчик разширява своя чешки клон с допълнително производствено хале.
 • През 2005 г. MD ELEKTRONIК GmbH (Германия) става сертифициран партньор на „Apple Inc.“  както за дизайн на нови  продукти така и за тяхното производство.
 • Съществуващото сътрудничество между Apple и MD се засилва с членството в „ iOS and MAC Developer Program” и „Bluetooth Special Interest Group“ през 2013 г.
 • През 2014 г. DAkkS (германски национален орган по акредитация) лицензира вътрешо- лабораторното тестване в централата. Оттогава лабораторията на MD е официална сертификационна и тестова институция.
 • През 2015 г. отново разширява мрежата си с офиси за продажби в Саутфийлд (САЩ), Чанчун и Шанхай (Китай).
 • С цел да укрепи присъствието си в района на NAFTA /Северна Америка/, MD основава MD R.L. de C.V. през 2015 г.  и построява нов завод в Леон (Мексико). Производството стартира през юни 2016 г.
 • Производствената база в Хотешов е допълнително разширена поради увеличените клиентски поръчки. Новопостроено хале стартира своята дейност през 3-то тримесечие на 2016 г. В момента, повече от 3,500 служители работят в MD (CZ).
 • МД ЕЛЕКТРОНИК започва строеж на фабрика в България в град Враца. На площ от 10 000 кв.м в близост до София МД ще произвежда кабели и електронни компоненти за многобройните свои клиенти.